U kunt zelf kiezen wanneer uw bestelling wordt bezorgd!

Dit kunt u doen zodra wij uw bestelling aan pakketdienst GLS hebben overgedragen. Indien u vóór 06:00 's-ochtends heeft besteld, dragen wij uw bestelling dezelfde dag nog aan GLS over. Indien u ná 06:00 's-ochtends heeft besteld, gebeurt dat de werkdag erna (maandag t/m vrijdag). U krijgt van ons per e-mail een verzendbevestiging als uw bestelling is overgedragen aan GLS. In deze e-mail staat aangegeven wanneer uw bestelling wordt geleverd en heeft u tot 23:59 diezelfde dag om het tijdsvenster en bezorgdatum te bevestigen of te wijzigen. Daarna wordt uw bestelling gereed gemaakt voor verzending.

Gewoonlijk wordt uw bestelling de eerstvolgende werkdag na overdracht aan GLS, door hen geleverd. Indien u geen wijzigingen doorgeeft, wordt uw bestelling dan ook in de loop van die dag bezorgd. Een tijdsindicatie is dan niet meer op te vragen, GLS gaat er vanuit dat u thuis bent om de bestelling in ontvangst te nemen. Indien u niet thuis bent, is dat geen probleem. Er wordt dan geprobeerd om uw bestelling bij uw buren te leveren. Mocht dat niet lukken, dan wordt uw bestelling naar een GLS depot gebracht. U krijgt dan een briefje in de brievenbus en u ontvangt een e-mail waarmee u binnen 5 werkdagen zelf een nieuwe leveringsdatum kunt kiezen. 

 

Uitzonderingen

Er gelden twee uitzonderingen, namelijk...

Brievenbuspakketjes welke zijn overgedragen aan PostNL, kunnen niet online getraceerd worden. Deze kunt u gewoonlijk de dag na verzending al bij u in de brievenbus verwachten. Hier kunt u niets in wijzigen.

Babykamers en zware (of breekbare) meubels worden met veel zorg door onze eigen bezorgdienst bij u thuis geleverd. Dit omdat deze pakketten te groot, te zwaar of te breekbaar zijn voor de reguliere pakketdiensten. Wanneer wij uw bestelling en betaling in goede orde ontvangen hebben, krijgt u van ons een mail om zelf een bezorgafspraak in te plannen. We streven ernaar om uw bestelling binnen 2-3 weken (tenzij anders staat aangegeven op onze website) met onze bezorgdienst bij u te komen leveren.

 

Welke leveringsopties heeft u?

Niet voor iedereen komt de standaard leveringsdatum van GLS goed uit. Via de link ‘FlexDelivery-Service’ van GLS kunt u kiezen om…

... Het tijdbestek van uw levering op de eerstvolgende werkdag in te zien en te bevestigen
... Uw bestelling op een andere datum te laten bezorgen (keuze uit 5 opeenvolgende werkdagen)
... Uw bestelling af te halen bij een pakketshop in uw buurt (binnen 5 werkdagen)
... Uw bestelling af te halen bij een GLS depot bij u in de buurt (binnen 5 werkdagen)
... Uw bestelling vooraf al te weigeren / annuleren

Dit kunt u zelf regelen via de link ''FlexDelivery-Service'' in de verzendbevestigings e-mail. Op de dag dat uw bestelling aan GLS is overgedragen, heeft u tot 23:59 de tijd om te weten te komen hoe laat uw bestelling wordt bezorgd en om wijzigingen door te geven. Na 23:59 wordt het pakket automatisch de eerstvolgende werkdag bezorgd. U kunt dan geen tijdsindicatie meer opvragen en geen wijzigingen meer doorgeven. GLS gaat er dan vanuit dat uw bestelling de volgende dag bezorgd kan worden. 

 

Voorbeeld van een verzendbevestiging:

Verzendbevestiging voorbeeld